Sport

Fitness365

  1. Träning och hälsa är viktigt – eftersom det skyddar dig mot sjukdom
    Fysisk aktivitet är bra för din hälsa kan vara självklart, men visste du att det skyddar mot alla typer av cancer? , diabetes typ 2 och mot för tidig död – oavsett orsaken? När du rör dig går din kropp igenom många olika processer, kort sagt, så att du mår bättre och blir mer energisk. För visst har du också upplevt den där mirakulösa förändringen när du innan ett träningspass känner dig trött och lat, för att sedan känna dig vaken och pigg efter? Det som händer då är bland annat att blodcirkulationen ökar och celler lär sig att ta in mer syre. I förlängningen leder detta till att en ökning av blodfetter och stresshormoner tas upp av kroppen.
  2. Träning är viktigt för att – vara en problemlösare
    Om du tränar regelbundet kommer du sannolikt också att prestera bättre på andra områden i ditt liv än om du inte tränat. Till exempel gjordes en studie på 9:e klassare som fick träna gymnastik varje dag istället för en eller två gånger i veckan. Pojkarna i studien visade en signifikant förbättring av sina poäng. Detta kan bero på att ökad blodcirkulation också har en inverkan på hjärnan, vilket hjälper hjärnan att lösa problem på ett mer skickligt sätt.
  3. Träning är viktigt – ta tid för dig själv

    Att gå på en avkopplande yogaklass, gå en promenad i skogen eller svettas i floden på en motionscykel innebär att du investerar i dig själv, i många avseenden. Inte bara kommer din kropp att tacka dig, utan ditt undermedvetna kommer att tacka dig också. Att ägna några gånger i veckan åt träning som du känner dig nöjd med och tycker är rolig är ett sätt att koppla av och lära dig att njuta av ditt eget sällskap eller känna en känsla av gemenskap med andra tränare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *